Camí al mercat social

Cami al mercatVolem convidar-vos a un projecte de futur denominat “Camí al mercat social”, en el qual estem convençuts que UNA ALTRA ECONOMIA ÉS POSSIBLE si totes les entitats estem connectades i treballem en comú. Veiem la necessitat d’oferir un mercat social com una alternativa al model econòmic imperant, sent un instrument de transformació social i justícia per a fomentar un desenvolupament sostenible i participatiu. Amb açò el que pretenem és potenciar la visibilitat, viabilitat i sostenibilitat de les entitats d’Economia Solidària i Social i, especialment, crear circuits alternatius al comerç convencional des de la perspectiva del consum responsable.
La primera fase del projecte consisteix a contactar amb entitats productores i grups consumidors que complisquen i/o vulguen treballar per una economia amb els següents principis: Extrets de la Carta Solidària:

  • EQUITAT: Fomentant les relacions horitzontals exemptes de dominació.
  • TREBALL: Remunerat o no, en la seua dimensió humana, social, política, econòmica i cultural.
  • SOSTENIBILITAT AMBIENTAL: Una bona relació amb la Naturalesa és una font de riquesa.
  • COOPERACIÓ: Afavorir-la en lloc de la competència, dins i fora de les nostres organitzacions.
  • SENSE FINALITAT LUCRATIVA: Els beneficis es reinverteixen i redistribueixen.
  • COMPROMÍS AMB L’ENTORN: Desenvolupament local sostenible i comunitari del territori.

Ens agradaria entre tots i totes poder construir un espai de consumidors/es, proveedors/es i distribuidors/es, on la ciutadania puga exercir una opció de consum amb compromís social.

La nostra primera tasca serà la creació d’un directori de productors/es (de béns i serveis) i una llista de correu de consumidors/es que creguem en estos principis, per a donar-nos visibilitat de cara a tercers i conéixer qui estem treballant per un model econòmic diferent que ens ajude a teixir aliances i generar un entorn de suport i cooperació entre les entitats.
Volem començar per les comarques de València, cercant la proximitat territorial en aquesta iniciativa, deixant oberta l’ampliació a Alacant i Castelló quan trobem suficient suport i col·laboració de les entitats per a desenvolupar el projecte. Esperem presentar-vos personalment el projecte i el seu desenvolupament futur en la pròxima Fira Alternativa de València 2016.

Si esteu interesats/des en el projecte vos demanem que ens envieu un correu a mercadosocial (arroba) reaspaisvalencia.org, indicant si sou productors o consumidors. Vos inclourem en la nostra llista de correu, i en el cas de productors vos remetrem un qüestionari per a arreplegar les vostres dades i corroborar la vostra idoneïtat amb el projecte.

Vos preguem doneu difusió a aquest comunicat amb l’objectiu que arribe al major nombre d’entitats i persones que pogueren estar interessades.

(publicación en castellano)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s